Meditasjon for nybegynnere enkel

Meditasjon for å redusere stress

Dette er en meditasjon for nybegynnere og ideel for deg som ønsker å komme i gang med en enkel meditasjonspraksis for å redusere stress. Se for deg en varm sommerdag med gode venner. Du er i stand til å være tilstede og nyte de små magiske øyeblikkene med lave skuldre.

Hadde livet være annerledes om det hadde vært litt mindre stress i kroppen? For meg har det gjort en stor forskjell å redusere stressnivået - både for helsa og livet i seg selv. Jeg har levd et liv med kronisk høyt stressnivå og overtrening, som førte til et stort kollaps for snart ti år siden.

En av de viktige tingene jeg har gjort i min rehabiliteringsprosess har vært å redusere stress og indre uro. Det fører til mer balanse i nervesystemet, og kroppen får bedre muligheten til å reparere seg selv. Et av mine favorittverktøy for stressreduksjon er yoga og meditasjon!

Meditasjon for nybegynnere

Det er ikke alltid så mye som skal til! En student fortalte en gang: "Mari, det er så deilig å ta sånne små pauser... det er som om jeg kommer tilbake til kroppen min! Jeg kan høre fuglene synge og legger merke til hvordan sola varmer på kroppen. Og når jeg tar noen steg tilbake, så blir ikke det jeg står i så ille lenger." 

Mange opplever at små pauser ikke tar noe lenger tid, for det gir mer overskudd og energi i hverdagen - som til slutt fører til mer effektivitet. Test gjerne ut oppskriften under med enkel meditasjon for nybegynnere for å redusere stress når du har 5 ledige minutter i hverdagen.

Meditasjon for nybegynnere

En enkel meditasjon for nybegynnere for å redusere stress i hverdagen

Dette er en oppskrift på enkel meditasjon for nybegynnere, som ikke krever noe forkunnskaper om meditasjon eller videre forklaring. Bare forsøk å teste ut og se hvordan det påvirker deg, så godt som mulig uten forventning om at du må gjøre det "riktig" eller perfekt. 

  1. Gi deg selv 5 minutter (sett på en klokke som piper etter 5 minutter). Gå ut i naturen - det kan være til havet, i skogen eller et tre i hagen.
  2. Gi beskjed til menneskene rundt deg at du trenger 5 minutter for deg selv (spesielt hvis du er på hjemmebane med partner og barn).
  3. Finn et behagelig sted å sitte. Lukke gjerne igjen øynene, ta noen gode dype pust og la skuldrene gli vekk fra ørene.
  4. Si til deg selv: jeg tillater et lite øyeblikk for å bare være til.
  5. Forsøk å tillate deg selv å lande i kroppen og bare la deg selv være til for noen øyeblikk sammen med naturen rundt deg.

Når klokka ringer er du ferdig og kan gå tilbake til hverdagen! Når du gjør dette flere ganger, kanskje du merker endringer? 

Behov for flere verktøy for å redusere stress?

Få et dypdykk inn i kroppens stressresponser og få hjelp til å etablere en stabil praksis for å redusere stress og skap mer rom for hvile og egentid i hverdagen. Bli med på den GRATIS minitreningen kunsten å hvile, og start din reise mot mer indre ro og tilstedeværelse i hverdagen. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ikke gå glipp av verdifull informasjon!

Mitt ønske er å nå ut til mennesker som har behov for hjelpen jeg kan tilby og kunnskapen som deles. I mailgruppa blir det ofte litt mer personlige tanker om det som skjer i mitt liv, helhetlig helse og spiritualitet. Hjertelig velkommen!  

Denne siden bruker cookies/informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke siden aksepterer du vår bruk av cookies på denne siden. Velkommen!  Les mer