stress er bra

Et samfunn med mye stress og hastverk

Stress er blitt et negativt ladet ord. Kanskje du kjenner deg igjen å bli stressa over å være stressa? Noen mener ordet stress burde unngås, fordi det blir alt for mye fokus på stress. 

I min erfaring med klienter og studenter observerer jeg at det er en grunn til at mange bruker ordet stress mye. Det er rett og slett fordi vi lever i et samfunn med mye STRESS, og folk er mye STRESSA!

En forutsetning for å skape løsninger er å se problemet og være ærlig med seg selv. Stress vil ikke forsvinne fordi vi slutter å kalle det for stress. 

La oss heller snu det hele på hodet og se på 3 grunner til at stress kan være BRA og helt nødvendig i livet!

3 grunner til at stress er bra for deg

For å forstå hvorfor stress kan være bra, er definisjonen av stress viktig. For hva er det egentlig? 

Stress = belastning (både fysisk, mentalt, emosjonelt og sjelelig)

  • For å utvikle oss som mennesker trenger vi belastning (f.eks: det er helt umulig å bygge muskler uten å tilby kroppen belastning i form av vekter/styrketrening)
  • På utsiden av komfortsonen lærer vi noe nytt! Hva skjer når vi trer utenfor komfortsonen? Det er belastning (stress), men etterpå kan det komme en skikkelig deilig følelse av mestring!
  • Arbeid er belastning (stress). Arbeid er også veldig viktig for en følelse av mening og kunne bidra med dine ressurser og talenter til omverdenen.
stress er bra i riktig mengde

Stress trenger ikke være fienden

Vi har nok trusselbilder i dagens samfunn. Nok av ting vi skulle og burde gjort. Nok av hastverk og prestasjonsjag. Vi trenger ikke enda en fiende!

Det gode stresset kalles på fagspråket for eustress. 

Neste gang den dårlige samvittigheten over stressa modus kommer snikende, eller du kjenner på stresset over å være stressa. Minn deg på at stress også kan være bra for deg!

Kunsten er å finne de riktige verktøyene for å håndtere kronisk stress

Livet kommer med sine utfordringer, og vi vil aldri oppleve et liv uten belastning og stress. 

Jeg har også dager med stress! Det er situasjoner som trigger meg og gjør meg stressa. Og jeg tror det alltid vil være en del av livet.

Kunsten er å finne verktøy som fungerer for DEG, slik at stressende situasjoner ikke utvikler seg til kronisk stress (det er denne type stress som tærer på helsa). At du finner en balanse som fungerer for din kropp. 

Og om du allerede er i kronisk stress er det ekstra viktig å finne verktøy og kunnskap (eks. en helt gratis minitrening: kunsten og hvile) for å gradvis komme ut av det.

Kunsten å finne god hvile og eustress

Hadde livet sett annerledes ut med evnen til å finne hvile når kroppen har blitt presset litt for hardt og er sliten?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ikke gå glipp av verdifull informasjon!

Mitt ønske er å nå ut til mennesker som har behov for hjelpen jeg kan tilby og kunnskapen som deles. I mailgruppa blir det ofte litt mer personlige tanker om det som skjer i mitt liv, helhetlig helse og spiritualitet. Hjertelig velkommen!  

Denne siden bruker cookies/informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke siden aksepterer du vår bruk av cookies på denne siden. Velkommen!  Les mer