Hjelp, er det online?
en praktisk guide

til deg som føler usikkerhet rundt datamaskin, online medlemskap og zoom. Jeg tar deg steg for steg gjennom!

hvorfor er det online?

Hva er live streaming, zoom og medlemsskap på nett?

Hvorfor er det online? For meg har det vært viktig at deler av bedriften min er online i tider med nedstenginger og usikkerhet. Det har gitt oss muligheten til å bevare fellesskapet, selv når vi ikke kan møtes fysisk. Jeg bor på et lite sted og de fleste av mine studenter og klienter befinner seg ikke i Hallingdal. 


Det er enkelt. Det å rulle ut yogamatta i en liten stund med ledig tid! Det sparer tid og penger på reisevei når samtalene kan være online. Det gir mulighet til å skape nærende fellesskap, selv når det er mange mil mellom oss.

Live streaming?

Det er yogatimer som strømmes direkte hjem i din egen stue! Vi er alle på yogamatten til samme tid, i et nærende fellesskap. 

Zoom?

Et enkelt program som brukes for live streaming og samtaler. I yogatimer kan ditt kamera og lyd være av, ingen ser eller hører deg. 

Medlemsskap?

Praktiser yoga og meditasjon akkurat når du vil! Det er så enkelt som å trykke på en link og logge inn med brukernavn og passord.

Atmosfære og fellesskap

Det er gått mange år siden jeg deltok på min første online undervisning i 2014. Gjennom årene har jeg samlet erfaring med hva som fungerer og ikke fungerer når det kommer til en online praksis. 


For meg er atmosfære og følelsen av å være tilstede sammen veldig viktig. Du vil ikke se meg bak en kontorpult med et lite hode som stikker opp foran skjermen. Med store øretelefoner og mikrofon, som gir følelsen av å bli pratet med fra en cockpit. 


Atmosfære:  du vil se meg i nærende omgivelser både på yoagatimer og i samtaleterapi. 


Hva om jeg ikke er teknisk nok?!

Bruk av medlemsportalen og zoom er enkelt. Er du ikke vant med det tekniske - ta noen dype pust så skal jeg ta deg gjennom det steg for steg. 

Hvordan bruke zoom?

Ved påmelding får du tilsendt en link på mail. Denne er til alle yogatimer med live streaming (eller til samtaleterapi). 

Klikk på linken like før timen starter

På PC eller Mac lastes det ned et lite program første gang du bruker zoom (dette skjer helt automatisk når du trykker på linken). Deretter godkjenner du brukervilkårene for zoom og legger inn navnet ditt. 

Velkommen til mitt online studio

Når du kommer inn i mitt online studio er ditt kamera og mikrofon automatisk slått AV. Det er altså ingen som ser eller hører deg. 

Mulighet for toveiskommunikasjon

Det er mulighet for å stille spørsmål og dele erfaringer. Da kan du selv skru på lyd og bilde eller skrive i chatfeltet. På skjermen vil du se et ikon for mikrofon som du kan klikke på for å skru på lyd. Det samme med kamera. Hvis du er sjenert kan du alltid la kamera og lyd være av, ingen blir tvunget til å prate. 

Hvordan bruke medlemsportalen?

Innlogging på medlemsportalen

Ved påmelding får du en mail med en link til medlemsportalen, samt brukernavn og passord.

Klikk på linken

Klikk på linken så kommer du til innloggingen til medlemsportalen. Skriv inn brukernavn og passord.

Velkommen!

Du er nå inne på medlemsportalen! Det er enkelt å navigere i de ulike videoene med yoga, meditasjon og innsikt som ligger der. 

Et lite triks til online yoga

Du kan bruker mobil, nettbrett eller pc. Mitt lille triks med online yoga? Jeg har en liten tripod jeg kan sette mobilen på - noe som gjør det enkelt å flytte mobilen om jeg har behov for det i ulike øvelser eller ta med meg online yogaen utendørs!

Velkommen til en

online oase for din kropp, sinn og sjel

Det er så viktig å finne små muligheter for å nære seg selv i hverdagen. Med online yoga og meditasjon, samt mulighet for livscoaching online håper jeg disse mulighetene blir enda mer tilgjengelig i ditt liv.

Ofte stilte spørsmål

Trenger jeg utstyr?

Du trenger en PC, Mac nettbrett eller telefon. Hvis du skal ha samtaleterapi online er kamera og mikrofon på f.eks. smarttelefon mer enn bra nok.

Når du skal være med på online yoga og meditasjon kan det være fint å ha et lite hjørnet eller rom for deg selv, slik at du kan ha litt fred og ro rundt deg. Kanskje si fra til familien at du trenger litt tid for deg selv?

Blir ikke dette veldig upersonlig?

Mange av mine studenter forteller at de med online medlemskap endelig har klart å opprettholde en stabil yoga- og meditasjonspraksis over tid. De har muligheten til å delta på flere timer, det koster mindre og gir muligheten til å rulle ut yogamatta for noen minutter i en hektisk hverdag! I samtaler gir zoom oss muligheten til å se hverandre i øynene og få en følelse av å være i samme rom. Selv online blir det samtaler med latter, tårer, stillhet og ettertanke. Jeg bringer deg inn i et trygt rom med følelsen av fellesskap og medmenneskelighet. 

Hvordan er kvalitet på lyd og bilde?

Det er god kvalitet på både bilde og lyd - i vakre omgivelser! På opptakene brukes mikrofon av god kvalitet slik at du blir ledet gjennom øvelsene steg for steg med god lyd. Live online timer starter til tiden og det er ytterst sjeldent styring og ordning med det tekniske før timen starter i gang. Deltakerne forteller om følelsen av fellesskap selv om vi ikke er i samme rom! 

Hvor stort er medlemsbiblioteket?

I skrivende stund ligger det ca. 120 videoer på medlemsportalen. Det er videoer med rolig yoga, meditasjon og innsikt. I tillegg er det et eget kurs som heter "hvile som superkraft" som ligger på medlemsportalen. 

Er det noen som kan se eller høre meg?

Videoene på medlemsportalen er opptak. Der logger du inn på en egen portal, velger økten du ønsker å gjøre og trykker play. Der er det ingen interaksjon, og ingen som kan se eller høre deg. Når du logger inn på livetimer på Zoom er ditt kamera og mikrofon skrudd AV (dette er forhåndsinnstillinger jeg har gjort i programmet). Det er altså ingen som ser eller hører deg. 

Er fremtiden online?

Detter blir nesten mer av de filosofiske spørsmålet. For min lille bedrift vil en viktig del av den være online, fordi det gir helt andre muligheter enn å basere seg på at alt må være fysisk. Jeg har elsket arbeidet med å bygge opp et online fellesskap for min studenter, og det gir meg mye glede i hverdagen. 

Samtidig elsker hjertet mitt å møte mennesker fysisk. Magien som kan oppstå i et rom når mennesker møtes. Øyner som møtes, kropper som klemmer og samtaler som oppstår spontant over kaffekoppen.

Min optimale løsning vil derfor være en kombinasjon mellom fysisk og online. Det vil alltid være et online medlemskap hvor du kan boltre deg i ulike timer, kunnskap og inspirasjon! Samt mulighet for online samtaler på zoom for deg som bor langt unna og ikke har muligheten til å møtes fysisk. 

 

Er det fortsatt noe du er usikker på online?

Jeg trives aller best ute, men skjermene har også sine fordeler! Hvis det er noe du fortsatt er usikker på eller ikke får til med det tekniske. Ta kontakt med meg, så hjelper jeg deg på veien. 

Denne siden bruker cookies/informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke siden aksepterer du vår bruk av cookies på denne siden. Velkommen!  Les mer