Kronisk stress

Enda mer på timeplanen?!

Når jeg må fylle opp kalenderen enda mer, kjenner jeg en klaustrofobisk følelse og at dette blir FOR mye! Tilstanden av kronisk stress blir enda mer intens. Føles det kjent?

I min rehabiliteringsprosess etter kronisk utmattelse måtte jeg trene meg opp på å fylle kalenderen igjen. Det startet med å kunne ha en avtale om dagen og en hviledag i mellom. Nå ser kalenderen min ut som en fargesprakende oversikt (jeg bruker ulike fargekoder i min kalender for å hjelpe meg med balanse mellom jobb, studier og fritid).

Enda mer på timeplanen ØKER kanskje stressnivået! 

Mange kjenner nok på dette i en hektisk hverdag: enda mer på timeplanen?! Derfor tror jeg det er viktig å finne smarte verktøy for å håndtere kronisk stress som ikke tar masse tid!

Mikropauser for å redusere kronisk stress

Den beste magiske pillen jeg har kommet over for å bryte ut av stress er MIKROPAUSER i hverdagen. For noen holder det med en liten magisk pille, andre (som har opplevd kronisk stress over lang tid) kommer nok ikke unna å måtte investere litt mer for å bryte ut av det. Det kan f.eks. gjøres ved å arbeide med en terapeut eller livscoach.

Uansett hvor du er i stressnivå: mikropauser er et genialt sted å starte!

Mirkopauser er små rom i hverdagen hvor kroppen og hodet får muligheten til å hente seg inn igjen og lade batteriene for et lite øyeblikk.

Lettelse for kroppen i små pauser

Det er så lett å fylle alle små rom i hverdagen med skjermer (og jeg tar meg ofte i å gjøre dette selv!) Et par minutter ledig? Impulsen til å sjekke mobilen er ofte aktiv!

Hjernen trenger små pauser (mikropauser) i hverdagen for å fordøye og sortere alt det som foregår. Når alle små rom fylles med mer informasjon er veien kort til: OVERVELDELSE (og mer kronisk stress).

Når det blir en vane med mikropauser i hverdagen, vil det vær en stor lettelse for kroppen og hodet. Min kropp gir nesten fra seg et lite sukk i disse små pausene, og det er så deilig å gi meg selv muligheten til å hente meg inn igjen. Selv om kolleger ser litt rart på meg noen ganger når jeg bare sitter å ser i veggen. 

Syk av kronisk stress

Hvordan ta mikropauser for å redusere kronisk stress i hverdagen?

Mikropauser er veldig enkelt, men kan være litt vanskelig å bli vant til i starten. Det er en ny vane som må trenes på!

Mikropauser kan være:

  • Et par minutter å bare se ut av vinduet
  • Sitte på en benk og se folk gå forbi
  • Noen gode dype pust sittende på kontorplassen
  • Fem minutter på sofaen uten stimuli (i form av skjermer)
  • Noen minutter yoga eller meditasjon
  • Gå på do uten telefonen i hånda
  • Drikke kaffe i stillhet 


Mikropausene trenger ikke vare lenge (30 sek kan være nok).

Bruk de små rommene som allerede er i hverdagen, men la de være der uten å fylle på med mer stimuli eller informasjon. Da vil det ikke ta noe mer tid i hverdagen!

Ha er belønninga for å ta mikropauser?

Min kropp belønner meg med mer energi, mer indre ro, klare tanker og mer stødighet til å stå i livets stormer. Og ikke minst: etter hvert ble det lettere å kjenne når kroppen trenger en pause, slik at jeg ikke sliter meg ut i løpet av dagen og går over på sparebluss.

Det er en lettelse for kroppen å få lov til å hente seg inn igjen flere ganger i løpet av dagen. Små pusterom. Regenerasjon. Med mikropauser er det vanlig å oppleve mindre kronisk stress, mer energi, mental klarhet og indre ro. 

Velg ut en måte å ta mikropauser på og test ut hvordan det er for deg!

Vi har alle små rom i hverdagen, test gjerne ut allerede i dag! Det er så mye lettere å sette i gang med nye ting når det er ferskt og motivasjon er der. 

Mikropauser er noe jeg anbefaler alle som ønsker å redusere kronisk stress. Kroppen din vil etter hvert belønne (og kanskje takke) deg.

Hvis du i tillegg har 10-20 minutter å investere i deg selv for å lære kunsten å hvile kan det skje magi når det gjelder det å komme ut av kronisk stressa modus. Vil du være med videre på reisen med nyttig kunnskap og verktøy?


Behov for verktøy for å redusere kronisk stress?

Jeg møter så mange mennesker i min hverdag som yogalærer og livscoach som er i kronisk stressa modus - derfor har jeg laget en GRATIS minitrening for deg som har behov for å gi slipp på stress og ta tilbake kunsten å hvile.


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ikke gå glipp av verdifull informasjon!

Mitt ønske er å nå ut til mennesker som har behov for hjelpen jeg kan tilby og kunnskapen som deles. I mailgruppa blir det ofte litt mer personlige tanker om det som skjer i mitt liv, helhetlig helse og spiritualitet. Hjertelig velkommen!  

Denne siden bruker cookies/informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke siden aksepterer du vår bruk av cookies på denne siden. Velkommen!  Les mer