Det var en stund i livet hvor det å gå inn på et tog fult av mennesker var for mye. Jeg følte meg overveldet og uslitt av alle inntrykkene! Spesielt overveldelsen av følelser, tanker og energier fra andre mennesker. Det var for mye og jeg ble så sliten. 

Kanskje du kjenner deg igjen å være høysensitiv? Det å være høysensitiv kan ta mange former, men hovedkjennetegnet er ekstra følsomhet for inntrykk og opplevelser. 

Det å være høysensitiv defineres som et karaktertrekk, som rundt 20 % av befolkningen går inn under. Disse menneskene har et nervesystem som er mer fintfølende og mottakelig for inntrykk fra omverdenen. 

Når høysensitiv blir en belastning

Dagens verden er ikke et lett sted å være høysensitiv! Vi opplever så mange inntrykk i løpet av en dag, og en haug av informasjon som skal bearbeides. Tilgangen til kunnskap er uendelig, og samtale med en venn bare noen tastetrykk unna. 

Høysensitivitet blir en belastning når det fører til slitenhet og manglende rom til å bearbeide alle inntrykkene. Ekstra vanskelig blir det når et menneske i tillegg er spirituelt sensitiv med sine ESP evner (ekstrasensorisk persepsjon - som sanser utenfor den materielle verden) er koblet på konstant. 

Høysensitivitet kan utviklet seg til å bli en enorm belastning som legger store begrensninger på livet.

10 tegn på at du er høysensitiv

Høysensitivitet kan ta ulike former, og jeg tror vi alle opplever det litt forskjellig. Her er noen fellestrekk for mange som er høysensitive:

 • Du plukker lett opp stemninger hos andre mennesker
 • Følelsen av overveldelse av inntrykk i større forsamlinger eller grupper
 • Ubevisst eller bevisst sanser du en verden som går ut over det materielle
 • Ømfintlighet ovenfor elektronikk, lys, lyd og/eller lukt
 • Behov for alenetid og skjerming fra ytre stimuli for å fordøye inntrykk og komme tilbake til deg selv
 • Økt behov for søvn for å håndtere alle inntrykk og belastningen på nervesystemet
 • Blir lett overstimulert og stressa av inntrykk og opplevelser
 • Særlig følsom for effektene av sukker, koffein eller alkohol
 • Kunst kan berøre deg på et dypt og følelsesmessig plan
 • Overveldelse av inntrykk fra nyheter og TV med action/vold

Hvordan håndtere alle inntrykk i løpet av en dag? Er det mulig å ikke bli sliten av å være høysensitiv, men heller snu det til en styrke og ressurs i livet?

Den lille kolibrien som varsler andre

I mange år har jeg fulgt en britisk lege som heter Dr. Sarah Myhill. Når jeg begynte min research på kronisk utmattelse (ME) for snart 10 år siden, var hun en av de første legene i verden som spesialiserte seg på området. Hun så et fellestrekk hos sine pasienter: de var som små kolibrier!

Mange var høysensitive og hadde kraftige reaksjoner på unaturlig stimuli som blant annet:

 • Kjemikalier
 • Implantater
 • Uregelmessig blodsukker
 • Ultrabearbeidet mat
 • Visse type medikamenter
 • Elektromagnetisk stråling
 • Kunstig lys 

Kolibriene var der for å varsle om fare til andre mennesker, som ikke er like sensitive! Jeg kjente meg så godt igjen, og fikk endelig litt mer fred med min egen høysensitivitet (jeg følte meg ikke lenger halt gal og fremmed for denne verden). Kunne jeg være en ressurs?

6 tips til å snu om høysensitivitet til en styrke og ressurs i livet!

Mange ganger i livet har jeg ønsket å bli mer tykkhudet og mindre følsom. Verden virker så innmari mye mer enkel å forholde seg til med tykk hud og vanskelige opplevelser bare preller av som ingenting har skjedd! Det var en ønskedrøm og det kommer aldri til å bli meg.

Det er vanskelig å snu høysensitivitet til en ressurs når vi kjemper mot oss selv. Jeg hadde aldri vært meg selv med mine ressurser og talenter uten min høysensitivitet - det er en del av min styrke! Spesielt når vi får muligheten til å forstå og lære å håndtere høysensitivitet til å bli en venn og ressurs.

For meg har det vært en prosess som har gått over lang tid. For noen klienter opplever jeg at det er en ganske kort prosess og kun små justeringer som skal til for å snu høysensitivitet til en styrke og ressurs i livet. For andre er det en lenger prosess. Fordi vi alle er forskjellige med ulike utgangspunkt!

Her er mine 5 tips til å snu om høysensitivitet til en styrke og ressurs i livet, som har vært så verdifullt både for meg selv og høysensitive mennesker jeg har arbeidet med:

 • Kunsten å finne fred med sin egen høysensitivitet, og ikke kjempe mot seg selv
 • Ta vare på en god helse med ressurser og energi - det er så mye vanskeligere å håndtere høysensitivitet når helsa og kropp er på felgen 
 • Jording gjennom sunn mat, tid ute i naturen, yoga og meditasjon
 • Redusere eksponeringen for kjemikalier og kunstige impulser til et nivå som passer for ditt liv uten å bli hysterisk, slik at kroppen har mer ressurser til å håndtere eksponeringen det ikke er mulig å gjøre noe med
 • Styrke og utvikle en sunn selvtillit - som ofte er redusert hos høysensitive mennesker!
 • Styrke og utvikle 3. chakra gjennom personlighetsutvikling og energetisk behandling - evnen til å sette sunne og kjærlige grenser
 • Forstå egne ESP-evner (ekstra sensorisk persepsjon og evne til å sanse deg som går ut over den materielle verden) og bevissthet rundt bruken av disse

Det kan være veldig vanskelig å gjøre denne jobben alene, og det er så lett å gi opp på veien! Og ikke minst: HVOR skal jeg starte?!

Det kommer flere artikler hvor vi skal se nærmere på hvert av de 5 tipsene til å snu om høysensitivitet til en styrke og ressurs i livet. Linkene blir lagt til ovenfor etter hvert som artiklene publiseres! 

Ønsker du hjelp i prosessen? Da kan jeg på det varmeste anbefale livscoaching - slik at vi kan skreddersy hele prosessen til din høysensitivitet og utviklingsprosess. Bestill en helt gratis introduksjonstime til livscoaching for å komme i gang!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Inspirasjon til transformasjon

Det føles skummelt for meg å bli helt personlig ute i det åpne rom for alle å lese. For mer innsikt i mine personlig tanker i hverdagslivet, bli med i min indre sirkel på mail! Der kan vi bli bedre kjent i tryggere rammer og jeg deler inspirasjon til transformasjon ut i fra egen livshistorie.  

Denne siden bruker cookies/informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke siden aksepterer du vår bruk av cookies på denne siden. Velkommen!  Les mer

>