Chakrasystemet har vært kjent for mennesker i årtusener! Men hva er egentlig et chakra? Og hvordan kan det hjelpe deg i hverdagen?

For meg var chakrasystemet et veldig ukjent begrep når jeg begynte å bevege meg inn i den alternative verden i 2014. Det hørtes rart ut, og jeg forstod ikke helt greia. Hvorfor skulle jeg lære om kroppens energisentre? 

Ett hvert begynte jeg å dykke inn i temaene til de ulike chakraene, og opplevde en verden av muligheter for helbredelse, utvikling og verdifull livsfilosofi som går så mye dypere enn det jeg hadde forestilt meg. Det ga muligheter til å forstå meg selv bedre, verden rundt meg og min egen helbredelsesprosess.

Jeg fikk innsikt i hvorfor jeg var ekstra sårbar for å presse meg selv ut over egne grenser. Hvorfor jeg sleit med å si nei. Eller hvorfor det var så vanskelig for meg å håndtere det å være høysensitiv! 

Hva er egentlig et chakra?

Chakra kan høres alternativt ut, men er veldig nyttig! Det er et system som er nyttig for å få innsikt i store tema i et menneskeliv. Det kan være hjelpfullt med innsikt i chakraenes tema for egen personlighetsutvikling og fremgang med problemer i livet!

Chakrasystemet har vært kjent for mennesket i mange årtusener, og er beskrevet i ulike kulturer helt uavhengig av hverandre. I dag er chakrasystemet mest kjent gjennom Indiske kulturer og yoga. På sanskrit betyr chakra hjul.

Hvert av chakraene roterer med klokken og ser ut som en kjegle. Chakraene har overtoner av en bestemt farge og har ulike hovedtemaer. ESP-sansene (ekstrasensorisk persepsjon - evnen til å sanse ut over den materielle verden med våre 5 fysiske sanser) er årsaken til at chakraenes farge og form kan sees og beskrives. 

chakra yoga

Chakrasystemet og den fysiske kroppen

Et chakra kan være i ubalanse, eller det kan være sunt og vitalt! En av de viktigste oppgavene til chakrasystemet er å organisere kroppens energisystemer. Det kan være blokkeringer i chakrasystemet som hindrer en naturlig energiflyt og gjør det vanskelig for disse energisentrene å fungere optimalt. 

Chakraene befinner seg langs ryggsøylene til et menneske. Chakraene fungerer som en kobling mellom de energetiske delen av et menneske og den fysiske kroppen. Det vil si at chakrasystemet kan påvirke den fysiske tilstanden til et menneske. 

Derfor ønsker vi et chakrasystemet som et sunt og vitalt - med naturlig energiflyt! Temaene som hvert av chakraene representerer vil også bli lettere å håndtere i dagliglivet når et chakra er sunt og vibrerer av klar energi. 

Eksempel på temaene til noen av chakraene er det å kunne si nei med god samvittighet, økonomisk overlevelsesangst, selvtillit, selvregulasjon eller kjærlighet til et annet menneske. 

chakra balanse

Hvordan arbeide med chakrasystemet?

Det finnes flere innfallsvinkler til å arbeide med og utvikle chakraene. Det kan være arbeid både fysisk, mentalt, sjelelig og energetisk.

Det aller viktigste er å se på hovedtemaene til de ulike chakraene relatert til ditt liv. Er det noen av temaene du har utfordringer med? Er det noen av temaene du liker spesielt godt?

Når vi gjør endringer i hverdagen relatert til et chakras tema vil energikvaliteten til dette chakra endre seg! Blokkeringer kan løse seg opp og det blir mer fri flyt av energi.

På medlemsportalen for yoga og meditasjon i naturens rytmer finner du en fullstendig oversikt over alle hovedchakraene med farger, elementer, tilhørende organer og hovedtemaer relatert til chakraet - for egen utvikling og refleksjon, samt yoga og meditasjon for hvert av hovedchakraene. 

Chakra yoga

Energiarbeid, yoga og praktisk utvikling

Det å kombinere energiarbeid, yoga, meditasjon og praktisk utvikling i hverdagen er i min erfaring den mest spennende måten å arbeide med chakrasystemet - som er en kontinuerlig utviklingsprosess gjennom livet. 

Energiarbeid med f.eks. runer eller kraftdyr kan være nyttig for å løse opp i blokkeringer, gi slipp på traumer relatert til chakraet, få en dypere forståelse av chakraens temaer relatert til ditt liv og skape mer fri flyt!  

Dette kan blant annet påvirke energinivået i hverdagen, hvordan vanskelige tema håndteres i hverdagen, stressnivå og relasjon til andre mennesker (det er kun en liten del av vår kommunikasjon som foregår med språk). 


Yoga og meditasjon for chakrasystemet

Chakrasystemets dype livsfilosofi, mulighet for helbredelse og utvikling er et veldig spennende univers å bevege seg inn i - som kan gjøres på en veldig praktisk måte relatert til hverdagslivet.

En fullstendig oversikt, samt yoga og meditasjon for chakrasystemet finner du på medlemsportalen for yoga og meditasjon i naturens rytmer.  

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ikke gå glipp av verdifull informasjon!

Mitt ønske er å nå ut til mennesker som har behov for hjelpen jeg kan tilby og kunnskapen som deles. I mailgruppa blir det ofte litt mer personlige tanker om det som skjer i mitt liv, helhetlig helse og spiritualitet. Hjertelig velkommen!  

Denne siden bruker cookies/informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke siden aksepterer du vår bruk av cookies på denne siden. Velkommen!  Les mer