Når stresset setter seg i kroppen...

Noen dager setter stresset seg skikkelig… skuldrene blir dratt oppetter ørene, musklene spenner seg og tankene raser. Det er som om hver eneste lille celle i kroppen bevrer av anspenthet og stress.

Slik er det iallfall for meg noen dager!

For noen år siden var jeg nesten konstant i denne tilstanden av aktivering og stress. 

9/10 på stresskalaen!

For noen år siden fikk jeg dette spørsmålet av min coach «hvordan står det til med stressnivået ditt, Mari?»

Dette var på en tid hvor jeg fortsatt var veldig syk med utmattelse og ikke kunne delta aktivt i livet. Samtalen fortsatte med «Fra 1-10 hvor en er ingenting stress og ti er stressa hele tida, hvor befinner du deg på skalaen?»

Uten å tenke så mye glapp det ut av meg 9!

En lengsel etter indre ro

Kroppen var i høyt stressnivå og jeg klarte aldri helt å lande… jeg registrerte smerter gjennom natten og sov dårlig.

Det var et savn etter å bare kunne ligge på sofaen og kjenne kroppen slappe av. Eller virkelig være tilstede i en samtale med en god venn. Eller ikke tro det er en krise rett rundt hjørnet og gå i alarmberedskap om telefonen ringer. 

Tid for forandring!

Etter samtalen med min coach forstod jeg at det var tid for endringer. Det var nødvendig å redusere stressnivået for å gi kroppen muligheten til å helbrede seg selv - det var starten på mitt personlige prosjekt: ta tilbake HVILE SOM SUPERKRAFT i hverdagen!

Det å gå i kronisk stressa modus (ofte uten å legge merke til det selv!) påvirker kroppen, tankene og følelsene mer enn vi kanskje er klar over? Her er mine topp 5 grunner til å ta tilbake hvile som en superkraft - ut i fra egen erfaring. 

5 grunner til å ta tilbake hvile som superkraft!

 • 1. Det indre hastverket og jaget roet seg ned!   
 • 2. Jeg ble roligere i møte med andre mennesker, og åpen for den gode samtalen! 
 • 3. Fordøyelsen ble MYE bedre med mindre oppblåsthet og smerter.
 • 4. Det ble lettere å sette sunne grenser og si NEI til det jeg ikke orket.
 • 5. Balanse i nervesystemet førte til mer ENERGI i hverdagen!

1. Det indre hastverket og jaget roet seg ned 

Selv når jeg var veldig syk og ikke kunne jobbe, hadde jeg et indre jag om alt som skulle og burde vært gjort... det var liksom aldri godt nok. Det indre stresset herjet i kroppen og tankene. Hva er det egentlig vi haster etter?

Endringene kom gradvis: det indre hastverket ble mindre og hamsterhjulet føltes ikke lenger like kveldende! Jeg hadde ikke lenger kronisk dårlig samvittighet, men kunne tillate meg selv en stund med hvile og bare være til for noen øyeblikk... 

2. En indre ro i møte med andre mennesker, og åpenhet for den gode samtalen

I stressa modus prater jeg mye. Med mer indre ro lærte jeg med å virkelig lytte og stille spørsmål. Du vet de små magiske øyeblikkene i hverdagen? En god samtale med en fremmed på butikken, et vakkert smil fra en toåring eller lange klemmer fra gode venner. 

De små øyeblikkene ble igjen betydningsfulle og vakre. 

3. Fordøyelsen ble MYE bedre med mindre oppblåsthet og smerter

Helt siden tidlig barndom har jeg hatt utfordringer med fordøyelsen, og dette ble mye verre gjennom tenårene og eskalerte i sykdomsperioden. Det er utrolig slitsomt med en fordøyelse som krangler. 

Stressreduksjon var ikke løsningen på fordøyelsesproblemene, men en veldig viktig brikke og førte til mindre oppblåsthet og smerter!

4. Det ble lettere å sette sunne grenser og si NEI til det jeg ikke orket

Kjenner du deg igjen i det å være et JA-menneske? Det har mange fordeler, men også noen skikkelig kjipe ulemper! Disse ulempene er blant annet:

 • Slitenhet 
 • Kronisk dårlig samvittighet
 • For stor belastning på både kropp og psyke
 • Blir lett utnyttet av andre mennesker
 • Problemer med helsa på grunn av ubalanse i nervesystemet
 • Masse stress

Etter hvert opplevde jeg magien i et NEI: det er først da jeg virkelig har muligheten til å si JA til det hjertet mitt brenner for!

5. Balanse i nervesystemet førte til mer ENERGI i hverdagen

Dette er min FAVORITT! Det tok litt tid før jeg forstod hvordan hvile kunne føre til mer energi, tiltakslyst, motivasjon, glede, indre ro, effektivitet, livsgnist, tilstedeværelse, stødighet... (og nei, jeg overdriver faktisk ikke). 

Det kuleste: det går an å MÅLE på en objektiv måte (mer om dette i en senere artikkel). 

KICKSTART prosessen med å ta tilbake hvile som en superkraft!

Mitt håp er at disse 5 grunnen til å ta tilbake hvile som en superkraft inspirerer deg til å starte din reise! Jeg ønsker å hjelpe deg på veien med å kickstarte prosessen. Derfor har jeg laget minitreningen: kunsten å HVILE. 

Det er en helt GRATIS 5 dagers minitrening - hvor vi tilbringer 20 minutter sammen hver dag (eller de dagene som passer for deg, du får også tilgang på opptak!) for å kickstarte prosessen med å ta tilbake til hvile og indre ro i hverdagen. 

Kunsten å hvile

Kom i gang (helt gratis) med å ta tilbake hvile som en superkraft i hverdagen. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ikke gå glipp av verdifull informasjon!

Mitt ønske er å nå ut til mennesker som har behov for hjelpen jeg kan tilby og kunnskapen som deles. I mailgruppa blir det ofte litt mer personlige tanker om det som skjer i mitt liv, helhetlig helse og spiritualitet. Hjertelig velkommen!  

Denne siden bruker cookies/informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke siden aksepterer du vår bruk av cookies på denne siden. Velkommen!  Les mer