Restorative yoga

Restorative yoga

Medlem yoga og meditasjon

Video

Video

25 Innhold

0% Ikke begynt enda

Restorative yoga er veldig rolig og nærende yoga. Nesten alle øvelsene utføres sittende eller liggende. Vi blir værende i posisjonene alt fra 30 sek til 5 minutter, slik at kroppen får muligheten til å hvile. Underveis i timene underviser jeg i spirituell livsfilosofi, som næring til sjelen og mening i hverdagen.

Timene passer veldig godt ved behov for å redusere stress, lade opp batteriene og øke tilstedeværelsen i hverdagen. De passer også godt hvis du opplever mye slitenhet, smerter eller utbrenthet. Eller for deg som ønsker å fordype deg i din meditasjons- og yogapraksis og virkelig vende blikket innover. Jeg ønsker deg hjertelig velkommen til en nærende og rolig stund på yogamatta for din kropp, sinn og sjel.

Hva slags utstyr trenges til restorative yoga?

MODULE 1

Hva trenger du av utstyr til restorative yoga? PS: det er viktigere å komme i gang enn å ha alt det riktige utstyret :)

Få en kort innføring i utstyr som er kjekt å ha til rolige yogatimer! Du må ikke ha utstyret, men det er veldig fint å ha for å ta ekstra godt vare på deg selv og møte kroppen din er den er for å finne enda mer hvile og avspenning🧘🏼‍♀️✨

Rolig yoga 2023

MODULE 2

Her kommer opptak av yogatimene vi har i løpet av 2023 - slik at du kan følge rytmen i timene selv om du kanskje ikke har mulighet til å være med live (det er ikke alle timer som blir tatt opp). Noen av opptakene vil bli lagt andre steder når de tilhører en annen bolk - f.eks. ritualene for de 8 årstidsmarkeringene.

Yoga for å gi slipp på følelser som har lagret seg i muskulaturen! Følelser er energi, og energi kan ikke bare forsvinne. Når vi undertrykker følelser eller er i en situasjon hvor de ikke kan få utløp, vil energien lagres i kroppen - veldig ofte i muskulaturen. Denne kan føre til smerter og ubehag. Derfor er det så viktig å gi slipp på fastlåste følelser.

Yoga for å lade batteriene og gi slipp

MODULE 3

Velkommen til nærende og rolige timer i restorative yoga. Alle timene i denne modulen er på ca. 60 minutter - velg og vrak mellom timer som passer for deg og din kropp akkurat nå

Yoga med fokus på tarmsystem og fordøyelse 🔆helt rolige øvelser for å hjelpe deg med å balansere nervesystemet, gi slipp og støtte ditt eget fordøyelsessystem 🧘🏼‍♀️🙏🏼

En rolig time for å lade opp batteriene på en sliten dag. Ta alt i ditt tempo og gi deg selv en liten stund for å bare være. Passer godt hvis du er inne i en hektisk tid, har tilegnet deg mye ny kunnskap eller kanskje er midt i en eksamensperiode. Ta vare på deg selv og kroppen - du fortjener det

En yogatime med hvile og næring til deg selv. Med muligheten til å vende blikket innover og lande i din kropp. Ta gjerne på en ullgenseren og ullsokker for ekstra trygghet og varme.

Velkommen til utforskelse i kroppens hvilesenter. Denne timen inkluderer øvelse i imbodyment (nærmere forklart under timen) for hvile og indre ro. Kom i bedre kontakt med kroppens hvilesenter, og kjenn etter hvor dette er for deg. Synk inn i dine rytmer og opplev hvordan det er når kroppen kommer inn i mer hvile og regenerasjon.

Dette er andre timen med øvelse i imbodyment for hvile og inde ro - som kan brukes i hverdagen. Kom i kontakt med kroppens hvilesenter, og kjenn etter hvor dette er for deg. Synk inn i kroppens rytmer og opplev hvordan det er når kroppen kommer inn i hvile og regenerasjon. Det er helt vanlig å oppleve å bli trøtt, det er et godt tegn på at dette er noe kroppen lengter etter og har behov for.

Yoga for en god strekk i bakside lår! Baksiden av kroppen er relatert til underbevisstheten, hvor vi utforsker tanker og følelser… hva forteller kroppsbevisstheten i dag?

Velkommen til yoni-mudra yoga mot smerter i kroppen 😩🤯🫣Når vi opplever smerter eller ubehag i kroppen er det naturlig å ta avstand fra dette området… men hva skjer hvis vi møter smertene med omsorg og nærheten? ✨

Problemer med nakke og skuldre? Da er denne yogaøkten laget for deg :) Fokus på deilige øvelser for å løse opp i anspenthet og gi slipp på smerter i nakke, skuldre og øvre del av ryggen. ENJOY!

Nærende og rolig yoga for dager med forkjølelse eller dårlig form. Få hjelp til å balansere nervesystemet slik at kroppen har de ressursene den trenger for å reparere seg selv. Noe av det viktigste vi kan gjør ved forkjølelse er nettopp hvile.

Yoga for indre følelsesliv

MODULE 4

Yoga med fokus på indre følelsesliv - synk inn i kroppen og finn trygghet i egen tilværelse. Følelser kommer og går, og med yoga kan vi lettere akseptere følelsene som de er og etter hvert begynne å bearbeide og gi slipp. La yogamatten være et trygt sted for å ta vare på ditt eget følelsesliv og møte opp for deg selv.

Kom tilbake til dine egne hjerteslag og finn senter av kroppen din igjen. En liten stund for deg selv på yogamatten for indre ro og tilstedeværelse. I videoen er det fokus på å gi slipp på en hektisk dag, men kanskje du kan kjenne etter hvordan dette året har vært? Riste litt løs det du ikke trenger å ta med deg videre.

Åpne opp for overfloden som viser seg i livet... også overfloden i mørketiden, med mulighet for hvile og regenerasjon :) I denne timen tar vi med oss det vi kan av lyspunkt på veien og bringer det inn i kropp, sinn og sjel.

En rolige yogatime for å ta med dagen inn for landing og gi slipp på det du ikke lenger trenger fra denne dagen. Gi slipp på spenning i skuldre og nakke. Gi slipp på stresse som har bygd seg opp.

Velkommen til en yogatime med fokus på å gi slipp på redselen for å gjøre feil og følelsen av å være mislykka. Dette er vanskelige følelser og tanker å sitte med, men så vanlig i vårt samfunn i dag ettersom mange er lært opp til å hige etter perfeksjonisme. Disse tankene vil mest sannsynlig komme på besøk innimellom (det gjør de iallfall hos meg), men kunsten er hvordan vi håndterer disse tankene og følelsene når de kommer på besøk. Jeg håper denne timen kan være med på å hjelpe deg med å invitere følelsen av å være bra nok og litt mer trygghet i deg selv.

En yogatime du kan komme tilbake til flere ganger når du står i situasjoner hvor mennesker opplever kriser eller vanskelige situasjoner i livet. Ta vare på deg selv, samtidig som du også kan være der for andre mennesker - med overskudd og tilstedeværelse.

Kroppen trenger trygghet for å tillate seg selv å slappe av. Få hjelp til å skape en rolig trygg stund på yogamatten, slik at kroppen endelig kan slappe av og gjøre sine viktige reperasjonsprosesser for å ta vare på helsa!

Velkommen til en nærende time for å omfavne høstens overflod og farger! Passer spesielt godt for det som synes høsten er litt mørk og trist. Eller på et annet tidspunkt i året hvor du har behov for mer overflod og fylle hverdagen med regnbuens farger.

En liten stille stund for å roe ned og skape hvile. I den mørkeste tiden av året gir naturen oss signaler om at det er tid for å gå i kontakt med det dypeste yin.

En viktig grunnmur for å kunne gi slipp på stress? La deg selv (og kroppen din) føle på TRYGGHET! Først da kan du virkelig gi slipp på stress, når kroppen føler på motsatsen... trygghet.

Få inspirasjon til å skille mellom det som er deg og verden rundt. Noen ganger er det overveldende å kjenne på følelser fra andre mennesker, og forsøke å skille mellom hva som er ditt og andres følelser! Når alt blir tatt innover i kroppen kan verden føles veldig utrygg og usikker. Vi har fokus på å fordøye følelser, sette grenser og lande i egen kropp.

En yogatime for å bare få lov til å være, uten at vi trenger å endre, ha fokus på å forbedre eller gi slipp på noe spesielt... men bare få lov til å være til! Inspirert av naturens gråvær og regn, med en liten pause for å bare få lande og være til.

Yoga i kontakt med naturens helbredende rytmer

MODULE 5

Forberedelser til sommersolverv og det å gå i kontakt med sommerildens transformerende egenskaper. Passer godt på sommeren eller når du har behov for å invitere inn mer energi og motivasjon i hverdagen!

Få hjelp til å lande dagen og gi slipp på stress! Lande i høstens rytmer med overflod og nytt liv🪶 inspirasjon til hvordan bruke yoga-bolster som støtte i ulike posisjoner - for å finne enda dypere hvile 😴

Velkommen til yoga, meditasjon og pust for dyp hvile og avspenning 🌙✨ siste delen av timen viser jeg hvordan du kan bygge deg inn i en støttende og nørende savasanna for dyp hvile.

Klar for å komme i gang?

Comments are closed.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Denne siden bruker cookies/informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke siden aksepterer du vår bruk av cookies på denne siden. Velkommen!  Les mer