• Medlemsportal
  • /
  • Yoga og meditasjon som ritual for de 8 årstidsmarkeringene

Yoga og meditasjon som ritual for de 8 årstidsmarkeringene

Yoga og meditasjon som ritual for de 8 årstidsmarkeringene

Medlem yoga og meditasjon

Video/tekst

Video/tekst

39 Innhold

0% Ikke begynt enda

Vi kommer fra naturen og har i mange tusen år levd sammen med dens rytmer, impulser og ressurser. Det har vært en helhetlig forståelse av kroppen, levesett og naturen. Hva kan forbedre seg om vi gjenoppdager naturens visdom?

Introduksjon til naturens rytmer

MODULE 1

Hva er egentlig naturens helbredende rytmer? Og hva er det sjamanistiske årshjulet? Dette er spennende introduksjon til yoga og meditasjon som ritual for de 8 årstidsmarkering. Kanskje du får litt nye perspektiver på årstidene og hvordan du kan bruke naturens ressursers i din hverdag.

Samhain

MODULE 2

Velkommen inn i den mørkeste tiden av året! Det er tid for å klargjøre til det dypeste yin og vinteren. Dette er en veldig spesiell tid - og i forhold til det sjamanistiske årshjulet starten på en ny syklus.

Hvordan forberede seg til den mørkeste tida av året? Kan den være vakker, ikke bare mørk og dyster? 🙈 Få innblikk i et gammelt perspektiv på Bjørnen, Moder Jord og solas rytmer ✨

Hvordan forberede seg til den mørkeste tida av året? Kan den være vakker, ikke bare mørk og dyster? 🙈 Så lenge jeg kan huske har det vært en følelse i meg av at jeg alltid henger litt bakpå i forhold til årstidene 🌱🌞🍂 plutselig var høsten der, nyttårsforsettene glei over og sommeren var for kort… samhain kan være viktig for å komme i synk med naturens rytmer igjen og ikke bli hengende bakpå! Her får du et litt annet perspektiv på en ny årssyklus og mørketida 🌙✨

Fokus: unnfangelse. Kom på bølgelengde med naturens rytmer, og legg til rette for en ny årssyklus! I naturens rytmer skjer selve unnfangelsen for en ny årssyklus på samhain, som er en magisk tid. Uten denne unnfangelsen kan ikke frøene spire og gro til våren. Velkommen til en nærende stund for å legge grunnlaget for ny vår med dine prosjekter og viktige tema. Det ligger to opptak ute av yoga og meditasjon som et ritual for samhain - følg intuisjonen din å velg den som føles rett for deg eller gjør begge to med litt avstand mellom hverandre. Det er helt opp til deg :)

Yoga og meditasjon som et ritual for samhain ✨🍂 ...gi slipp på den gamle årssyklusen og unnfang en ny med dine viktigste tema! Et lite PS: et viktig tema for høsten og vintermørket er tilgivelse, hvis dette er tema du resonnerer meg og har lyst til å dykke dypere inn i kan jeg anbefale denne artikkelen som er skrevet av mine lærer og mentor: https://www.wanvig.no/befri-deg-selv-ved-a-tilgi/ Hvis du føler behov for individuell hjelp i tilgivelsesprosessen ta kontakt med meg, så kan vi sette opp en samtale til livscoaching. Tilgivelse har makten til å transformere, og tillate deg selv å virkelig synke inn i det dypeste yin.

Vintersolverv

MODULE 3

Vi vender oppmerksomheten mot fullmånen og inviterer den inn i kropp og sinn 🌝 det er en gyllen anledning til å gi slipp på følelser som har satt seg fast i kroppen og invitere inn ny flyt! Timen slutter litt brått - beklager, feil i opptak🙈 det passer perfekt å avslutte timen i skredderstilling med oppmerksomheten mot månen og et lite namaste ✨🙏🏼

Ta med inspirasjon fra naturens vinterstemning på yogamatten. Tillate oss selv å lande i stillhet og vende blikket innover. Kom i kontakt med stillhetens klarhet for å kjenne etter hva du har behov og din visjon for det kommende året.

Yoga og meditasjon som ritual for vintersolverv 🌞🌞🌞 vi gir slipp på det som ikke skal være med inn i det nye året. Vi aksepterer og gir rom for det som er og som vi ikke er klar for å gi slipp på. Til slutt inviterer vi sola inn i det nye året! Velkommen til en nærende og deilig time for kropp, sinn og sjel. Utstyr til timen: ha gjerne med en lys!

Imbolg

MODULE 4

Ønsk sola velkommen tilbake i kropp, sinn og sjel med yoga og meditasjon som et ritual for årstidsmarkeringen Imbolg. Med både imbolg og nymånen er dette en perfekt tid for en ny start med blanke ark. Hva er det du virkelig har lyst til at skal skapes gjennom året som kommer? Og hva er de viktigste tingene å starte med gjennom den første månesyklusen? TID: 60 min

Fra gammelt av ble årstidsmarkeringen mellom vintersolverv og vårjevndøgn kaldt for imbolg 🌞🌞🌞 Det er noen dager siden den eksakte datoen for imbolg (2. februar) men vi er fortsatt i kreftene til denne vakre årstidsmarkeringen - noen stikkord i forhold til viktige tema relatert til imbolg: 🌞H Å P - vi går mot lysere tider 🌞Sola samler kreftene og blir sterkere 🌞Naturen våkner til liv under overflaten 🌞En mild feminin ild som kan smelte isen rundt hjertet Det er fremdeles lange mørke kvelder og netter, og det er fortsatt mer yin enn yang. Men kanskje du har merka at dagene er blitt lenger? 🌞Her i Hallingdal er det fortsatt masse snø, men under overflaten begynner det å vokse frem en livskraft og naturen har allerede begynt å forberede seg på vår 🌱 Vi kan la oss inspirere av naturen å sakte la en indre flamme og livskraften få lov til å våkne til liv inne i oss✨Imbolg kan bringe meg seg et dypt håp relatert til den indre flammen og sjelen. Naturen hvisker - det kommer lysere tider… noe som kan komme godt med for mange av oss etter en lang mørk vinter.

Vårjevndøgn

MODULE 5

Kom i kontakt med solas kraft og magi! Det er tid for en ny vår og frydefullhet. En perfekt tid for å gi slipp på vinterens mørke og åpne opp for solas helbredende krefter. La deg selv gå i kontakt med hestehoven, blåveisen og hvitveisens sprudlende vårkrefter. TID: 60 min

Lammas

MODULE 8

Få et enda dypere innblikk i årstidsmarkeringen Lammas... hva handler det egentlig om? Hvordan omfavne høsten og livets gaver på et enda litt dypere plan?

Dypdykk i høstens helbredende rytmer

MODULE 9

Høsten kan ofte være en vanskelige årstid for mange. Jeg opplever ofte å møte meg selv i døra om høsten - dystre tanker kommer lettere, tårene sitter løst og livet kaster lys over det jeg kanskje ikke har klart å gi slipp på som jeg ikke lenger trenger. Derfor har jeg laget en egen modul med høsten som tema - så vi kanskje kan bli litt bedre venn med høstens helbredende rytmer og kunsten å gi slipp.

Mykne inn i høstens rytmer sammen med bjørkebladenes skiftende farger 🍂 få inspirasjon til å invitere inn høsten ressurser og kvaliteter… og bringe de inn til kroppens celler og dine egne naturlig rytmer 🌙✨ for kroppen vet hvordan den skal gå i rytme med naturens skiftende årstider.

For mange i det moderne samfunnet kan det være en utfordring og gå fra sommer og YANG over til høsten med forberedelser til YIN 🌞🥶 klargjør kropp og sinn for å i resonans med høstens helbredende rytmer 🌾🍂✨

Yoga og meditasjon som et ritual for høstjevndøgn - hvor dag og natt er like lange. Hva er viktig å ha fokus på rundt denne tida av året? Og hvorfor er det en god ide å forberede seg selv på å kunne gå inn i det dypeste yin? Bli med inn i et dypdykk i høstjevndøgnets magiske og helbredende rytmer ✨🌾🍂

Kjenner du deg klar for å gå nærmere inn på det å gi slipp gjennom tilgivelse? Det kan være et stort tema å begi seg inn på (hvor det ofte er mange misforståelser), her får du en fin guide til å starte prosessen.

Yoga i naturen

MODULE 11

Velkommen til yogatimer i naturen! Disse timene er laget for å gi deg inspirasjon fra naturen og kanskje til å ta med deg yogamatten og ipaden/telefonen utendørs? Hvis det er en regnfull dag kan du selvfølgelig gjøre timene innendørs. Men jeg håper disse timene kan bringe litt inspirasjon fra naturens rytmer inn i ditt hjerte

Velkommen til en yogatime i fjellheimen med fjellas stødighet og ur-trygghet. Det er en time med fokus på å komme tilbake til deg selv med stødighet og lande trygt i kroppen. Jeg håper timen kan inspirer til å komme i kontakt med naturens rytmer og helbredende krefter.

Bli inspirert av fjellene og snøen som smelter. Finn flyt i inspirasjon med isen som blir til vann - og inviter inn fleksibilitet i kroppen. Inviter inn lekenhet og utforske kroppen.

Velkommen til unik inspirasjon, påfyll og næring fra fjellene og naturen. Få inspirasjon inn i din egen stue fra fjellene, snøen som smelter, sola som nærer og vekker naturen til liv igjen. I fellesskap skal vi finne næring og påfyll av energi!

Klar for å komme i gang?

Comments are closed.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Denne siden bruker cookies/informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke siden aksepterer du vår bruk av cookies på denne siden. Velkommen!  Les mer